Ad Verbruggen kampioen

De banen bij de Zusters Franciscanessen van kunstgras zijn om door een ringetje te halen. Snelle, gladde banen zonder molshopen, kuilen, harde en zachte ondergrond. Met 25 buurtgenoten werd er onder leiding van Annie Verbruggen een spannende wedstrijd gespeeld. Het was gezellig en we gebruikten alle zes de banen in drie rondes. Omdat de baanvrijwilliger om 22.15 uur echt wilde sluiten was de after party een beetje heel kort. Maar och, dat mocht de pret niet drukken. Fanatiek werd er een zware strijd gestreden. Uiteindelijk werd Henny Leenders derde, Toon van de Akker tweede (de teleurstelling stond op zijn gezicht) en werd de opvolger van kampioen Paul van vorig jaar Ad Verbruggen. Proficiat Ad met de fles wijn, de taart, de fel begeerde jeu de boules cup van Dorshout en een jaar lang de roem in heel Dorshout.

Einde kaartseizoen

Op vrijdagavond 30 maart is de laatste kaartavond gespeeld. In de wintermaanden hebben er diverse kaartavonden plaatsgevonden in de blokhut. Volop gezelligheid om een kaartje te leggen. Nu alle punten geteld zijn, is de uitslag bekend:1e plaats Piet Verbakel, 2e plaats Christ van Berlo en 3e plaats William v.d. Elzen. Proficiat, heren! Iedereen bedankt voor de komst en de animo. (klik op de foto voor een vergroting)

Paasstukjes maken

Donderdagavond 15 maart was het weer een creatieve bedoeling in de blokhut. Op het programma stond namelijk paasstukjes maken. Dit jaar, onder begeleiding van Bernadette, werden er weer mooie stukken gemaakt. Een hoofdmateriaal dat dit jaar nodig was, was fietsband. Leuk om daar mee te werken. Onder het genot van koffie en iets lekkers was het heel gezellig. Bernadette bedankt!

Pasen is leuk, pasen is fijn. Pasen is mooi om bij je familie te zijn.
Eitjes verstoppen in de tuin of lekker in de zon dan wordt je bruin.
Lekker ontbijtje in de vroege morgen, heerlijk zonder zorgen.
Geniet van de Paasdagen, pas als je geniet zal Pasen slagen!

Fijne Paasdagen alvast!

Optocht 2018

Wij schieten wortel in Kuussegat! Dat was het motto van Dorshout tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht in Veghel. Af en toe een buitje mocht de pret niet drukken. In felgekleurde oranje pakken trokken ze door de straten. De wortels waren van verre al te  zien. Het publiek werd gevraagd om een wortel in de kont van de Kuus te schieten en dat zorgde voor leuke momenten! Helaas geen prijs dit jaar maar weer een geslaagde deelname. Alaaf!

Dorshout weer schoon!

Zaterdagochtend werden de mouwen opgestroopt en de handschoenen aangedaan want er is opgeruimd in Dorshout. Buurtgenoten hebben zich ingezet om de bermen op te ruimen van al het zwerfafval dat er lag. Veel plastic is er gevonden, blikjes, verpakkingen, pvc buis en een volle fles parfum. Op deze manier zijn de bermen weer netjes in onze buurt. Dank aan alle mensen die hebben meegeholpen. Klik op de foto om het eindresultaat te zien.

Tim Verbruggen jongste lid

Het bestuur is namens de buurtvereniging op kraamvisite geweest bij het jongste lid. En hij is meteen volwaardig lid met bijbehorende knuffel en slabbertje voorzien met logo van de buurt. Klik op de foto voor vergroting.

Veghel on ice

Winterjas aan….wanten mee….mutsen op…..de benodigdheden voor een bezoek aan de schaatsbaan op de Markt. Voor een ieder die dit leuk vond was 3 januari welkom op de Markt. wederom een gezellig uitje!

De beste wensen voor 2018

Namens het bestuur willen wij alle leden de beste wensen voor het nieuwe jaar. Op 1 januari was het druk in de blokhut. Buren die elkaar het beste kwamen wensen, wilden bij buurten en het glas samen heffen. Bij een haardvuur was de sfeer gezellig. Met een toespraak van Jack en Sandra was volgens traditie het afgelopen jaar doorgenomen en een nieuwe jaar begonnen.

In Dorshout is het goed, hoor ik uit veel monden.
Krijgen dingen klaar.
We zoeken elkaar.
In Dorshout blijven we met elkaar verbonden.

Sta voor al je buren maar weer klaar.
Luister en leef mee.
Help ze en ben oké.
En wens elkaar een prachtig nieuw jaar.

Schaatsen 3 januari

Ook dit jaar gaan we naar de schaatsbaan op de Markt in Veghel. Voor iedereen die dit leuk vindt, is van harte welkom om te komen. Men kan er schaatsen maar je bent ook welkom om te komen kijken en te buurten. We verzamelen om 18.00 uur bij de schaatsbaan op de Markt. Graag tot dan!

Kerstavond

Op donderdagavond 21 december was er niets dan gezelligheid en muziek te horen vanuit de blokhut. Wat was er te doen? De jaarlijkse kerstavond voor de 60+ leden van Dorshout. De haard was aan, de zaal versierd en de kerstmuziek klonk. Onder het genot van koffie, thee, kerstbrood en worstenbroodjes werd de avond ingeluid. Het optreden van deze avond was verzorgd door Keischon ( Jo en Wim). Met hun liederen en muziek namen ze ons mee naar allerlei thema’s. De liederenbundel lag op tafel dus reden genoeg om mee te zingen. Het was een geslaagde avond! Zoals we kunnen zeggen: Kei skon!

Pagina 1 of 7

Website ontwikkeld door Joost van de Crommert.